Rioleringswerken zijn een vak apart. Bij Antwerpse Ruimdienst zit je safe. Wij zijn dé rioleringsspecialist in Antwerpen en daarbuiten. Al vele jaren zorgen wij voor rioolaanleg, rioolsysteeminstallatie en reparatie van putten.

Goed functionerende rioleringen zijn namelijk een must voor de goede afvoer van het water in je huis of bedrijf. Je voorkomt onaangename verstoppingen en het is een uitstekende garantie voor de continuïteit van je sanitair.

Put met betonrot Putrenovatie Hernieuwing afvoeren

Riolering vervangen


De aanleg, herstelling, renovatie of reparatie van je riool is aan de orde wanneer er regelmatig klachten zijn over verstopping, stank- of wateroverlast. Zowel voor de vervanging als de installatie van een riolering bieden wij hoogwaardige materialen. Een greep uit ons aanbod:

  • Inspectie van putten en leidingen
  • Herbezetting van bestaande aal- en waterputten
  • Vernieuwen en optimaliseren van rioleringsnetwerk
  • Leveren en plaatsen van nieuwe putten in beton, PVC en HDPE (vetputten)
  • Herbestrating in klinkers, beton, asfalt, dals
  • Leveren en plaatsen van allerhande deksels in gietijzer, aluminium, inox, arduin, enz.

 

Bij Antwerpse Ruimdienst plaatsen we ook diverse soorten putten en IBA's. Deze laatste zijn bedoeld voor het zuiveren van huishoudelijk afvalwater op plaatsen waar aansluiting op een (gemeentelijk) rioolstelsel niet mogelijk is, zoals in buitengebieden, restaurants, hotels, enz.

Hoe gebeurt de reparatie van putten?

“Lediging en reiniging van een put gebeurt grondig onder hogedruk. Daarna wordt er een nieuwe muur ingemetst en plaatsen we 2 lagen bezetting op de muren. Voor de bodem storten we een betonmassa om terug een goede put te verkrijgen. Vervolgens smeren we het deksel terug aan. Zo ziet alles er weer uit als nieuw. Deze methode biedt de hoogste garantie. Indien we rechtstreeks op de wanden zouden bezetten, bestaat de kans dat na enige tijd het bezetsel terug loskomt, doordat de salpeterzuren door jarenlang gebruik volledig zijn opgenomen in de bestaande steen.”

Benjamin Geysen, Antwerpse Ruimdienst

Afspraak maken? Of heeft u een vraag?

Neem dan best telefonisch contact op of stuur ons een mailtje. Wij beantwoorden uw aanvraag zo snel mogelijk!

Contact